Borås Maskinhjälp: Första Merlon uthyrd direkt

När Borås Maskinhjälp AB investerade i företagets första teleskoplastare blev det långtidsuthyrning från första dagen.

– Maskinen används för materialhantering och lyft. Bland annat lyfter vi prefabricerade väggelement på plats i huskropparna, berättade Patrik Dahlgren som fått ansvaret att köra Merlon, när Merlo News besökte Dalsjöfors i höstas.

Maskinen ägs alltså av Borås Maskinhjälp, som är ett gammalt anrikt företag som startade redan 1947. Företaget är en stor lokal aktör på hyresmarknaden i Borås med omnejd. Man hyr ut allt från grävmaskiner och lastmaskiner till handverktyg till bygg- och anläggningsbranscherna. Depåer finns i Borås och Kinna.
En ledstjärna för företaget är att satsa på maskiner av etablerade och kända märken som lever upp till godkända kvalitets-, miljö- och säkerhetsnormer. Målet är också att förse marknaden med bra tillbehör och redskap till maskinerna.
När företaget nu satsat på den första teleskoplastaren någonsin föll valet därför på Merlo. Det blev en 38.10 och utrustningen omfattar det bästa av allt. Det innebär att maskinen har sidoförskjutning, nivellering, bomdämpning och hyttfjädring.

Under långtidsuthyrningen i Dalsjöfors är det maskinföraren Patrik Dahlgren som tar hand om den splitternya maskinresursen.

Jag har maskinvana sedan tidigare och fick förtroendet att köra den nya maskinen från första dagen. Det är riktigt roligt, tycker han.

Merlo 38.10 är en storsäljare i Sverige. Modellen är mycket mångsidig precis som alla andra teleskoplastare. Storleksmässigt befinner den sig i en klass som innebär att den har kompakta yttermått och smidigt format, men ändå god kapacitet. Kombinationen av fördelaktiga egenskaper gör den till en storsäljare.
38.10 har inga stödben men når ändå 10 meter upp och är tack vare sin låga tyngdpunkt och sin utformning stabil och lätt att köra.
Merlo har för övrigt många modeller som är CE-godkända för att användas med personkorg, utan att maskinen behöver vara utrustad med stödben.

Maskinen som är en Merlo 38.10 gick från start på en byggarbetsplats i Kråkhult i Dalsjöfors utanför Borås. Där byggs 50 hyreslägenheter och 13 radhus i ett projekt som ska ge nya bostäder på orten. Byggentreprenaden innehas av Olofsson Bygg AB.

FAKTA MERLO 38.10:

  • Allroundmaskin för industri, bygg och lantbruk.
  • Maskinvikt: 8350 kg (CS-modellen)
  • Max lyftkapacitet: 3800 kg Max lyfthöjd: 9,6 meter

Läs mer…

Dela denna artikel: