Merlo 35.7 får kycklingarna att växa

Ju bättre våra kycklingar har det, ju bättre går det för vår jordbruksrörelse. Vi älskar verkligen arbetet med kycklingarna. Det säger kycklinguppfödarna Richard och Myy Sterling i Linneryd några mil utanför Växjö. Paret driver kycklinguppfödning och i maskinparken finns en Merlo TF35.7, som är en central resurs för att få den omfattande verksamheten att fungera och flyta på.

– Vi gör allt med den. Den används i kycklingstallarna för utgödsling, sopning, när vi strör kutterspån och även för att fylla på med flisbränsle i gårdens värmepanna, som värmer både stallarna och bostadshuset, berättar de.

Att träffa Richard och Myy är ett möte med två personer som älskar det de håller på med. Varje dag, sju dagar i veckan och året runt tar de hand om kycklinguppfödningen och tycker det är kul.

Den här typen av uppfödning innebär en uppstyrd verksamhet. Allt måste ske metodiskt, noggrant och med strikt hygien och följa alla regler. Då går allt bra och är kul.

Sterlings får kycklingarna dagsgamla till gården och sedan sker uppfödningen efter ett schema som innebär att de vuxit klart efter 34 dagar, då de går till slakt. Totalt föds 400 000 kycklingar upp på gården varje år.

Adorable chicks
Dela denna artikel: