Julgåva som gör nytta

Till sist i detta nummer av Merlo News, några bilder från Sri Lankas landsbygd. Där har ett rehabcenter för handikappade barn stöttats av Hüllert Maskin.

Varje år delar Hüllert Maskin ut en julklapp, en donation i pengar, till något välgörande ändamål. Det har blivit en tradition och en av de mest avlägsna gåvorna har gått till verksamheten i Sri Lanka. Det gäller ett ”CBR-centre”, det vill säga ett Community Based Rehabilitation Centre som är beläget utanför Andigama i Puttalam-distriktet i norra Sri Lankas inland. Verksamheten sköts av den lokal organisationen VOICE samt av den internationella barnhjälpsorganisationen ChildFund.

Till just detta centret får ungefär 120 barn med handikapp och funktionshinder komma för behandling och träning och deras föräldrar får samtidigt utbildning. Syftet är att förbättra barnens livskvalitet och ge dem bättre möjligheter att utvecklas på ett bra sätt.

I samband med att Hüllert Maskin skickade ut julhälsningarna till alla kunder strax före jul 2015, så skänktes det årets julgåva till CBR-centret i Sri Lanka. I mars 2018 besökte Merlo News redaktör Mats Thorner – som själv stöttat centret under många år – platsen ännu en gång och tog bilderna.

FAKTA HÜLLERT MASKINS JULGÅVOR:

2017 skänktes julgåvan till Barnhjälpsorganisationen Majblomman. www.majblomman.se
2016 skänktes julgåvan till Operation Smile. www.operationsmile
2015 skänktes julgåvan till CBR-centret i Sri Lanka. www.childfund.org (sök på begreppet CBR Centre Sri Lanka)
2014 skänktes julgåvan till insamlingsstiftelsen Lena-Marias vänner. www.lenamaria.com (klicka på menyn ”Stiftelsen”)

Dela denna artikel: