Hüllert Maskin starkare än någonsin

Tryggheten att äga en Merlo ökar ytterligare

Det är glädjande för mig att berätta att Hüllert Maskin står starkare än någonsin. Detta gagnar naturligtvis oss själva, men är också till stor nytta för alla maskinentreprenörer runt hela Sverige som äger och använder Merlos maskiner.

Samtidigt som 2018 har börjat mycket bra med stark maskinförsäljning och ett väl fungerande rikstäckande nät av serviceverkstäder, så händer just nu mycket inom den koncern där Hüllerts ingår. Hüllert Maskin ägs av moderbolaget Vara Maskinimport AB som nyligen förvärvade Ottosson Truck AB. Ottosson har agenturen för Hyundai gaffeltruckar i Sverige. Företaget har sitt säte utanför Sölvesborg, samt serviceverkstäder i Norrköping och runt om i övriga södra Sverige. Dessutom har Vara Maskinimport startat ett helt nytt bolag, Svenska Jekko AB, med säte i Vara. Detta nybildade bolag har den svenska agenturen för Jekko minikranar.

Vad innebär då detta för alla de maskinentreprenörer som äger Merlo teleskoplastare, kan man kanske undra?

Jo, den koncern som Hüllert ingår i har nu tre starka ben att vila på, nämligen Merlo teleskoplastare, Hyundai gaffeltruckar och Jekko minikranar. Vart och ett av bolagen, alltså Hüllert, Ottosson och Svenska Jekko arbetar var för sig. På dessa sätt är allting precis som vanligt. Merlos ägare finner sina säljare och sin service på samma sätt som tidigare. Användarna av Hyundai gaffeltruckar får allt de behöver genom Ottosson Truck – och alla som nu satsar på Jekko minikranar hittar sitt hos Svenska Jekko.

Skillnaden, den är att moderbolaget Vara Maskinimport står ännu starkare, vilket naturligtvis gör att dotterbolagen också är starka. På längre sikt kan man dessutom se möjligheter till att systerföretagen samarbetar och att det innebär många fördelar att tre aktörer inom lyft- och materialhantering finns i samma koncern. Men exakt hur samarbetsformerna kommer att se ut framöver, det får tiden utvisa.

Man kan också se nyheterna inom koncernen som en bekräftelse på att Hüllerts framgångar med Merlo under mer än 20 år fortsätter när koncernen expanderar på det här sättet. Framöver finns en stor potential för fortsatt tillväxt, och alla tre företagens erbjudanden till kunderna står för styrka och trygghet!

Med detta vill jag inbjuda till ytterligare läsning i det nya numret av Merlo News. Detta är Merloägarnas tidning och jag påminner gärna om att Merlo är det marknadsledande teleskoplastarmärket i Sverige. Jag önskar oss alla ett bra 2018!

Nils-Gunnar Burge

VD, AB Hüllert Maskin

Vi ses på mässorna!

Hüllert Maskin och Merlo finns med på
följande maskinmässor i år.

 • Svenska Maskinmässan på Solvalla
  31 maj – 2 juni.
 • Borgeby Fältdagar 27-28 juni.
 • Stora Nolia, Piteå 4 – 12 augusti.
 • Load Up North, Boden Arena,
  30 augusti – 1 september.
 • Entreprenad Live, Göteborg
  6 – 8 september.
 • Elmia Lantbruk 24-26 oktober.
ngb_truck2_0754
Dela denna artikel: